Ahvenanmaalaisten etuoikeudet. uskomatonta!!

Ahvenanmaalaiset ovat aikamoisessa etulyöntiasemassa mannersuomalaisiin verrattuna. nyt voi sanoa kyllä Mitä witua?

Suomalaiset eivät saa omistaa maata Ahvenanmaan pyhällä maaperällä.

Ei yleveroa, ei kiinteistöveroa, ei armeijaa, isommat lapsilisät. Ahvenanmaalla ei myöskään opiskella pakko suomea…kyllä ei opiskella suomea!!!!

Suomen valtio maksaa joka vuosi ahvenmaalle 500 miljoonaa euroa rahaa.

Ahvenanmaalla on ollut etuoikeuksia, joita ovat kahmineet typerien hallitusten löperyyden vuoksi. Osasyy etuoikeuksiin on myös medialla, joka ei ole kertonut Ahvenanmaan etuoikeuksista mitään vuosikausiin.

Nettilehti Suomen Uutiset julkaisi kuitenkin seuraavan uutisen (TV jatkaa yhä sensuuria eikä kerro Ahvenanmaan etuoikeuksista)
https://www.suomenuutiset.fi/makipaa-ahvenanmaalaiset-eri-asemassa-eivat-maksa-kiinteisto-tai-yle-veroa-julkinen-liikennekin-ilmaista/

– Ahvenanmaan itsehallintolain mukaan valtio kantaa veroja ja muita maksuja Ahvenanmaalta samoin perustein kuin muualtakin maasta. Tasoituksena Ahvenanmaa kuitenkin saa vuosittain maakunnan omaan käyttöön 0,45 % valtion tuloista. Tasoituksen lisäksi Ahvenanmaa saa verohyvitystä, jos maakunnan maksettavaksi määrättävät verot nousevat yli 0,5 prosenttia vastaavien verojen määrästä koko maassa, Mäkipää summaa.

– Ahvenanmaan maakunnalle voidaan itsehallintolain mukaan myöntää myös ylimääräistä määrärahaa ja erityistä avustusta. Lisäksi Manner-Suomi antaa useita vuosittaisia tukia Suomen valtiolta Ahvenanmaalle, esimerkkinä tuulivoimaloiden syöttötariffien kustannukset. Vuosittaisten tukiaisten lisäksi Ahvenanmaa nauttii laajaa alv-verovapautta, joka vähentää valtion tuloja ja tarkoittaa laajamittaista piilotettua yritystukea ahvenanmaalaisille yrityksille.

Ahvenanmaalaiset eivät maksa kiinteistö- tai Yle-veroa, julkinen liikennekin ilmaista. Väkilukuun suhteutettuna valtion menot ovat Ahvenanmaalla suurin piirtein kaksinkertaiset muun Suomen keskiarvoon verrattuna.

Aiheesta lisää ketjussa http://keskustelu.mvlehti.net/index.php?topic=21328.0

https://www.suomenuutiset.fi/makipaa-ahvenanmaalaiset-eri-asemassa-eivat-maksa-kiinteisto-tai-yle-veroa-julkinen-liikennekin-ilmaista/

http://m.iltalehti.fi/uutiset/2015011219007726_uu.shtml

http://keskustelu.suomi24.fi/t/11425158/suomenkielinen-opetus-ahvenanmaalla

 

 

Mainokset

1 Comment

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s