DHL Suomessa perii laittomasti tullauksesta vaikka ostokset ovat tullivapaita ja verovapaita.

Jos ostat euroopan ulkopuolelta mitä tahansa tuotteita esimerkiksi luontaistuotteita https://eu.iherb.com/ Luontaistuotteissa tulli ja veroraja on 35 euroa postikuluineen. Eli jos ostat alle 35 eurolla postikuluineen luontaistuotteita ovat ostoksesi tullivapaita ja veropaita. Jos ostat muita, kuin luontaistuotteita raja on 22 euroa postikuluineen. Jos valitset DHL kuljetuksen, DHL Suomessa, kuitenkin vie kaikki myös tullivapaat ja verovapaat laittomasti tullaukseen, josta sinun pitää maksaa noin 20-25€ lisää DHL:lle. Myöskään itsetullaus ei vapauta maksusta. Eli muistakaa välttää DHL valitsemista toimijaksi ja kertokaa yrityksille tästä DHL Suomen toiminnasta ja kehottakaa yrityksiä irtisanomaan DHL kuljetussopimukset. Jos käytätte iherb muistakaa aina valita kuljetustapa Global Mail ja älkää koskaan valitko DHL. DHL lähettää tekstiviestin tai sähköpostin, että teidän pitäisi tullata. Paras toimintapa on olla tullaamatta ja maksamatta ja pyytää DHL lähettämään tuotteet takaisin ja ottaa rahat takaisin tilauksesta ja tilata samat Global mail toimittajan kautta, jossa ei ole mitään tullauksia. Lisäksi muistakaa valittaa asiasta kuluttajariitakuntaan, jos olette joutuneet DHL Suomen laittoman toiminnan uhriksi. Muistakaa myös antaa palautetta DHL Suomelle, jos olette joutuneet laittoman toiminnan uhriksi. DHL ei kannata muutenkaan käyttää koska kuljetusta kotiisi pitää päivystää 08-17 hyvin harva jaksaa olla kotona koko tuon ajan ja odottaa. Alla linkit ja muistakaa levittää tietoutta.

https://asiointi.kuluttajariita.fi/kuluttaja/#/

http://www.kuluttajariita.fi/fi/index/valituksenteko/valituslomakkeet.html

https://kuti.kkv.fi/Kutiweb/kuluttajat/KuviLomake.aspx

http://www.dhl.fi/fi/ota_yhteytta/ota_yhteytta_express.html

Advertisements

2 Comments

 1. eikös se tullimaksuraja ole nykyisin täällä 22e? Jos sen yli menee niin joutuu tullimaksut maksamaan… aina global mail valittuna ja tulee jopa yli kolmenkympin maksaneet tullitta… joskus kauan sitten maksoin tullia jostain ostoksesta kun en näitä rajoja vielä tiennyt olevan edes olemassa 🙂

  Tykkää

  1. Kyllä, olet oikeassa, että raja on 22e, MUTTA asia ei ole lisäravinteiden, vitamiinien ja esim. mausteiden kanssa ihan näin selkeä (Iherbin tuotteita).

   Yksinkertaisesti selitettynä: ALV:n määrän on ylitettävä 5e, jotta tulli olisi ylipäätään kiinnostunut keräämään sen (lähde: tulli.fi). Mitä tämä tarkoittaa on, että 24%:n ALV-kannalla raja on kirjaimellisesti 22e, koska 22 x 0,24 = 5,28e, eli se 5e:n rajapyykki menee rikki. Mutta, jos tilaat tuotteita, joissa on alempi kanta, kuten ravinnelisissä on se 14%, niin 22 x 0,14 = 3,08e, joten ALV:ia ei kerätä. Tällä samalla kaavalla voi laskea nopeasti paljon se keräysraja sitten on: 100 / 14 x 5 = 35,71, eli 100% jaettuna 14%:lla, jotta saadaan yhden alv-prosentin määrä, kerrottuna se 5:llä (5 euroa) = pyöristettynä 36e.

   Ja esim. kirjojen kanssa sama homma, mutta koska niissä kanta on 10%, korvataan laskutoimituksissa 0,14 ja 14 vain 0,1:llä ja 10:llä.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s