Ilmastomuutoshuijaus on paljastettu ja ainoa tarkoitus on verottaa lisää kansalaisia.

Yrjö perskelettä lainatakseni: ”perusolettamus on se, että ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi suomalaisten hiilijalanjälkeä erityisesti haja-asutusalueilla ja teollisuudessa on rajoitettava ankarasti radikaalein hallinnollisin ja verotuksellisin keinoin. Myös pakkokeinoin. Lisäksi lihansyönti täytyy lopettaa. Yhtä lailla pakkokeinoin. Kuitenkaan tämä ei saa vaikuttaa jatkuvasti kasvavaan kehitysmaalaiseen maahanmuuttoon sillä se on itsessään välttämätön ja väistämätön rikkaus eivätkä nämä kaksi asiaa ole millään tavoin verrannollisia keskenään. Niitä ei saa verrata keskenään. Niitten keskenään vertaaminen on vihapuhetta. Kehitysmaalaisten tuominen Suomeen turvapaikanhakijoina tai pakolaisina lisää ilmastopäästöjä yli 300 kertaiseksi per yksi kehitysmaalainen.”

Suomen osuus ilmaston lämpenemisestä vähintään 0,00 astetta
http://ilmastorealismia.blogspot.com/2015/06/suomen-osuus-ilmaston-lampenemisesta.htm

Suuri Ilmastohuijaus
http://mattihytola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253544-suuri-ilmastohuijausl

Vaikka ilmastomuutos olisikin totta sillä ei olisi mitään vaikutusta, vaikka Suomesta ei tulisi yhtään päästöjä. Suomen osuus koko maailman päästöistä on YK mukaan virallisesti 0,0054% vaikka luku olisi 0,018%.  Joten ei ole mitään merkitystä tuleeko Suomesta päästöjä vai ei, koska se ei vaikuta yhtään koko maailman ilmastoon. Ilmastomuutokseen uskovat vain samat hyvin tyhmät ihmiset, jotka uskovat myös, että monikulttuurisuus on rikkaus. Ainoa syy miksi poliitikkoja kiinnosta ilmastomuutos. On se, että sen avulla kansaa pystyy verottamaan joka vuosi lisää ja enemmän. Ilmastohuijausta pidetäänkin yllä, koska se on 15 000 miljardin euron arvoinen lupa verottaa kansaa joka vuosi kasvavilla ja kovemmilla veroilla. Ilmastoveroilla rahoitetaan vain turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten ja sosiaalietuuksilla elävien ulkomaalaisten kuluja. Joiden kulut kasvavat jatkuvasti, koska maahan tulee jatkuvasti lisää turvapaikanhakijoita ja pakolaisia. Luonnolisesti tämän takia myös veroja on kiristettävä jatkuvasti, koska rahat eivät riitä.

Tiesitkö, että…

Ilmastomuutoshuijaukseen liittyy selviä asioita, joilla tyhmät ihmiset saadaan pelkäämään, että maapallo tuhoutuu, jos ei nyt heti aleta toimiin ilmastomuutoksen hillitsemiseksi. Mitä ne teot aina ovat. 1. Jatkuvasti kiristyvä verotus ilmastomuutoksen nimissä. 2. Ilmastomuutos tuo Suomeen 62 miljoonaa ilmastopakolaista 50 vuoden sisässä. Ilmastomuutoshuijauksen tärkeimmät tavoitteet on saada ihmiset pelkäämään. Kun ihminen pelkää se ei toimi, eikä ajattele järkevästi. Kaikki valheetkin menevät läpi paremmin, kun ihminen pelkää ilmastonmuutosta, joka on valhetta. Lopeta pelkääminen ja keskity faktoihin. Näin toimimalla ihmiset saadaan herätettyä ja tajuamaan totuus, että ilmastomuutos on valhetta. Ei ole mitään pelkoa enään ja asiat tulevat selviksi. Maapallo ei tuhoudu, eikä mitään katastrofaalista ole menossa. Totuus vapauttaa ihmiset pelosta, joita ilmastohuijauksen kannattajat lietsovat. Suurin osa ilmastohuijaukseen uskovista on hysteerisiä ja pelko on sumentanut järjen. He ovat muka pelastamassa koko maailmaa.

Katso videot niin asia on päivän selvä. Videoiden jälkeen tiedät faktat ja sinua ei saada huijattua enään mitenkään uskomaan ilmastohuijaukseen. Totuus vapauttaa.

Ilmastomuutos on huijausta ja valhetta, jonka ainoa tarkoitus on saada pelästyneet ja tyhmät ihmiset maksamaan lisää ja jatkuvasti kovenevia veroja. Ilmastomuutoshuijauksen avulla tarkoitus on saada kantasuomalaiset myötämieliseksi sille, että ”ilmastomuutoksen” takia tulee 62 miljoonaa ilmastopakolaista Suomeen. Ilmastomuutos on huijausta, jolla voidaan raskaasti verottaa kansaa ja täyttää Suomi miljoonilla ulkomaalaisilla. Ilmastomuutoshuijausta rahoittaa George Soros ja monet muut. Miksi sitten valtamedia, Petteri Orpo, Juha Sipilä ja Sauli Niinistö valehtelevat jatkuvasti ilmastomuutoksesta. Valtamedialla on sama agenda, kuin miksi se valehtelee, että Suomi tarvitsee ja Suomen pitää ottaa useita miljoonia muslimiehiä turvapaikanhakijoina elämään sosiaalietuuksilla koko elämänsä.

Orpo, Sipilä ja Niinistö ovat ammattivalehtelijoita ja kansanpettureita ja he valehtelevat kaikista asioista. Heille kuitenkin ilmastonmuutosvalhe on lupa verottaa kansaa yli 10 miljardilla eurolla joka vuosi ja jatkuvasti kiristyvillä veroilla rahoitetaan ainoastaan Suomen islamisaatiota. Turvapaikanhakijoita ja pakolaisia tulee jatkuvasti lisää, joten kustannukset kasvavat jatkuvasti. Juuri siksi ”ilmastoveroja” kiristetään jatkuvasti, koska menot kasvavat jatkuvasti. Suomeen tulee joka vuosi 30 000- 50 000 ulkomaalaista elämään sosiaalietuuksilla, joista suurin osa elää koko elämänsä sosiaalietuuksilla. 10 vuodessa Suomeen on tullut jo 500 000 ulkomaalaista elämään sosiaalietuuksilla. Kehitys on kestämätöntä ja mitkään leikkaukset ja verojen korottamiset eivät lopulta riitä, kun kupla puhkeaa.

Satu ilmaston lämpenemisestä on jo vanhentunut.

Maapallonlaajuinen lämpönousu on ollut pysähdyksissä jo noin 20 vuotta mittaustulosten perusteella. Elämme tällä hetkellä ns. lämpönousupaussia (englanniksi pause).

https://www.tapionajatukset.com/32498

Aurinkosyklien suorien ja epäsuorien luonnollisten tekijöiden vaikutus paussiin ja kenties lähitulevaisuuden viilenemiseen on selkeä:

Aurinkosyklit (auringonpilkkujen määrä ja magneettisuus), epäsuora vaikutus (indirect effect)

http://www.climate4you.com/Sun.htm#Global%20temper…

http://www.climate4you.com/images/SIDC%20DailySuns…

http://www.climate4you.com/images/SIDC%20DailySuns…

https://asiakas.kotisivukone.com/files/tapion.ajat…

Päättäjät käyttävät ilmastonmuutos propagandaa keinona ajaa meidät yhä ahtaammalle.

Sisäministeri uhkaa jo uusilla veroilla Uusi Suomi puheenvuorossa!

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/261719-auto-ja-polttoaineveroja-pitaa-saataa-rajusti-ministeri-kai-mykkanen-listaa-3

Annetaan ymmärtää että hallitusten on varauduttava jopa takavarikoimaan ihmisten omaisuutta!
Sisäministeri haluaa myydä meille vakuutuksen – jonka hän maksattaa meillä!
Sisäministeri mykkäsen ilmastonmuutosvakuutus.

Ei hyvää päivää…huppu päähän ja hirteen…se on hallituksen tarjous.

Tutkijat ällistyivät: Kasvisruokavalio ei olekaan hyväksi maapallolle – ”Odotimme juuri päinvastaista”
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000001056990.html
Petolliset, Brysseliä kumartavat poliitikot ovat heitä tukevan, taukoamattoman viherpunikkitoimittajien dominoiman valtaVALEmedia-propagandan avulla onnistuneet rakentamaan raudanlujan ilmastohuijaus-kuplan – saatuaan lukemattomilla toistoilla valeen näyttämään todelta niiden silmissä, jotka joko eivät osaa tai viitsi ottaa selvää asioista todellisesta vaihtoehtomediasta.
Alla oleva virallinen kuva todistaa jo, että kaikki ilmastomuutoksesta puhuvat valehtelevat.

Kun ottaa huomioon, että koko ilmastonmuutos on maailman menestyksekkäin, laajimmalle levinnein ja vahingollisin huijaus ja petos ihmiskunnan historiassa, en olisi huolissani lihansyönnistä !! Huolissani olen tuon huijausprojektin menestyksestä. Siitä voi paljon kiittää medianomi Al Gorea, joka on hoidellut hommat todella taidokkaasti, tukena George Sorosin miljardit ! Onnittelen Al, olet todella etevä, vielä parempi kuin Göbbels aikoinaan! Erittäin valitettavasti ! Huijausprojektin kivijalkana seisoo IPCC ! Se on pahin tieteen valekaapuun pukeutunut poliittinen huijausjärjestö kautta aikain ! Sillä ei ole minkään muun tieteen kuin disinformaation eli valehtelun tieteen kanssa ! Sain vähän aikaa sitten luettavakseni Daniel Levitin ”Valheiden Käsikirja” nimisen alan oppikirjan, joka on hyvin mielenkiintoista luettavaa . AL Gorelaiset hallitsevat totaalisti kirjan tekniikat! Kun lähdette itse selvittelemään, mikä on totuus, etsikää vaikka ensin CO2 absorptiokäyrä ilmakehässä ja vertailkaa vaikka lukuja kylmän 1970 luvun puolivälin ja lämpimän 2000 luvun (dT n. 0,75 °C )alun hiilidioksidimääriä ja sovellatte enrgiatasojen eroihin säteilylakia saadaksenne lämpötilaerot.Näin pienillä lähellä yhtä olevien lukujen neljäs juuri on melko tarkasti erotus jaettuna neljällä. Muistakaa tietysti käyttää kelvinasteita °K. Eipä siitä muutamaa sadasosa-astetta enempi jää, eli lämpötilan nousu on pääosin kaikesta muusta kuin hiilidioksidista johtuvaa, eli syytetään aivan väärää asiaa !!!!

Älkää uskoko mihinkään käyrään tai dataan, jonka julkaisija on valetiedejärjestö IPCC! Jos haluatte oikeita tiedonlähteitä, voitte aloittaa tutustumisen esim. valetiedejärjestö IPCC: n vastapainoksi aikoinaan perustetun NIPCC:n oikeiden lahjomattomien tiedemisesten artikkeleihin ! Suomessa on alan ansiokkaita tiedemiehiä mm. Antero Ollila, Kari K. Arvola, Mikko Paunio ja Mauri Timonen, jotka lyttäävät IPCC:n täysin ja moneen kertaan. Sitten on hyvä FB sivusto Suomen Ilmasto 2040 (Finnish Climate 2040), jota kannattaa seurata. Valitettavasti päättäjämme ovat täysin IPCC:n huijaamia, mukaanlukien PS Halla-Aho ja ihmeekseni myös diplomi-insinööri Juha Sipilä, joka ei ole viitsinyt itse ottaa asiasta selvää ! Kai Oulussakin Diplomi-insinööreille sen verran matematiikkaa ja fysiikkaa opetetaan, että niillä tiedoilla pitäisi olla helppo laskea, että ilmaston lämpeneminen ei ainakaan hiilidioksidista johdu ! Muistatteko, että tätä huuhaata myytiin aluksi ”Ilmaston lämpeneminen” nimisellä kauhuskenariolla, joka sitten hätäpäissään muutettiin ”Ilmastonmuutos” nimiseksi kauhusatukertomukseksi, kun lämpeneminen loppui v. 2000 !!!

Suuren ilmastohuijauksen takana ovat Wall Streetin ja Lontoon Cityn Illuminati-pankkigangsterit, jotka tähtäävät koko ihmiskunnan alistamiseen Uuden maailmanjärjestyksen tyranniaansa. Ilmastohuijaus-agendaa toteuttavan täydellistetyn EU-diktatuurin on määrä olla tuon NWO:n prototyyppi, malli.

”How Banking Families – ”the CABAL” – Robbed You of Your Future:
who controls the food supply controls the people; who controls the ENERGY can control whole continents; who controls money can control the world.”

Seuraavassa on 11 minuutin englanninkielinen video, jossa aiheena on ”MAXWELL, EDISON, JP MORGAN AND THE LAWS OF PHYSICS – free energy”:
https://www.hopegirlblog.com/2016/12/24/new-video-free-energy-the-laws-of-physics-and-the-laws-of-nature/

Vastaava perusteellisempi PowerPoint-esitys: https://www.hopegirlblog.com/wp-content/uploads/2016/02/Peoples-Free-Energy-Show-Slide-Ep-One-History-is-Written-By-the-Winners.pptx

Tässä on yksi esimerkki lukemattomien vastaavanlaisten joukosta kuinka em. ’cabal’ pitää fossiilisiin energialähtiesiin, ennenkaikkea öljyyn pohjautuvan energia-monopolin hallussaan keinoja, kuten murhia kaihtamatta:

”Inventor of ‘Free Energy’ Electrical Generator: “I’ve Been Poisoned Several Times””,
https://www.collective-evolution.com/2018/07/02/inventor-of-a-closed-path-homopolar-electrical-generator-ive-been-poisoned-several-times/

Koska tuolla cabalilla on käytössään melkein rajattomat rahavarat, niin se pystyy vaientamaan esim. suuret autojenvalmistajat – keinovalikoimaan kuuluvat myös esim. kiristys ja murhat:

”JAPANESE WATER POWERED CAR!!”, https://www.youtube.com/watch?v=CrxfMz2eDME
(Ks. myös videon alapuolella ”Näytä lisää”-teksti)

’Free energy’ = päästötön, puhdas ja laitteistokustannuksia lukuunottamatta täysin ilmainen ’zero point’- energia, jonka käyttöönotto mm. veisi pohjan pois em. cabalin ylläpitämältä suurelta ilmastohuijaukselta – ja melkein ilmainen energia mullistaisi maailmantalouden.

Näin suuren ilmastohuijauksenkin takana oleva, matrix-artikkelissa kuvattu ”cabal” pitää itsellään tosiasiallisesti – pääasiassa öljypohjaisen – energiamonopolin tai vähintäänkin energiantuotannon hallinnan:

”The 9/11 Truth Movement, Free Energy Suppression and the Global Elite’s Agenda”,
http://www.checktheevidence.com/wordpress/2008/05/30/the-9-11-truth-movement-free-energy-suppression-and-the-global-elites-agenda/ – Huomaa artikkelissa myös alaotsikko”Suppression by Murder”.

Allamainitussa oppaassa kuvattuja laitteistoja on maailmalla yksityishenkilöiden salaa rakentamina ja salaa käyttäminä otaksuttavasti suuri joukko. Jos joku yrittää ottaa niitä massatuotantoon ja -markkinointiin, joutuu ’cabalin’ käsittelyn kohteeksi, jotta cabal ei menettäisi tosiasiallista energiantuotannon hallintaansa.

”Practical Guide to Free-Energy Devices”,
http://www.free-energy-info.com/PJKbook.pdf

Tuon cabalin osuus maailman väestöstä on luokkaa 0,00…1% ja mm. valtamedia-kontrollinsa avulla ylläpitämänsä, em. matrixin ansiosta sillä on hallinnassaan energian lisäksi rahanluontimonopoli (Rotschildien velkaponzi-rahajärjestelmä, ks. https://www.veteranstoday.com/2015/03/08/the-hidden-history-of-the-incredibly-evil-khazarian-mafia/) ja se on kaappaamassa mm. maailman viljelykasvien siementuotantoa monopolikseen, yhtenä päätekijänä Rockefellerit, ks. https://www.globalresearch.ca/seeds-of-destruction-the-diabolical-world-of-genetic-manipulation/25303

Cabalilla on alistaakseen tyranniansa alle 99,9…9% maapallon väestöstä niinollen kohta hallinnassaan kaikki kolme sen NWO-pääarkktehti H.Kissingerin mainitsemaa ’työkalua’: energia, raha ja ruoka – ellei riittävä osuus ihmisistä älyä ottaa ”punaista pilleriä” ja vapautua matrixista sekä TOIMIA sen mukaisesti cabalin eliminoimiseksi!
(NWO, New World Order eli Uusi maailmanjärjestys)

Lue myös alla olevat linkit minkä jälkeen tiedät, että ilmastomuutos on huijausta ja valhetta. Seuraavan kerran, kun valtamedia ja maanpetturi poliitikot puhuvat ilmastonmuutoksesta miksi veroja pitää taas kiristää tai miksi on otettava lisää pakolaisia ja turvapaikanhakijoita. Tiedät, että ne valehtelevat päin naamaa.

https://suomimedia.wordpress.com/2018/08/23/ilmastohuijaus

https://suomimedia.wordpress.com/2018/10/15/ilmastonmuutoshysteria-osana-vihreaa-valhetta/

https://suomimedia.wordpress.com/2017/05/12/ilmastomuutoshuijaus-on-fakta-sen-on-jokainen-nahnyt-tana-vuonna

https://suomimedia.wordpress.com/2015/12/14/ilmastomuutoshuijauksen-hinta-veronmaksajille-150000miljardia/

Lähteet:

http://ilmastofoorumi.fi/

Mainokset

3 Comments

 1. Ilmastonmuutoksen torjumiseen on vain yksi malli. Se, että kansalaisen taskusta siirretään rahaa hallituksen taskuun.

  — Ennen kuin Totuus solmi avioliiton Vallan kanssa se oli tyttönimeltään Valhe.

  Tykkää

 2. Ilmastomuutos on huijausta, jonka ainoa tarkoitus on saada pelokkaat kansalaiset maksamaan lisää veroja. Ilmastomuutos on samanlainen huijaus kuin miksi Suomeen pitää ottaa turvapaikanhakijoita ja pakolaisia todella paljon. Sen huomaa kun valtamedia rummuttaa niin tietää sen olevan propagandaa ja valetta. Suvakit uskovat monikulttuurisuuden olevan rikkaus ja suvakit uskovat ilmastonmuutokseen. Suvakit uskovat aina kaiken mitä valtamedia valehtelee. Lukekaa alla olevat ja katsokaa videot, joissa faktat selitetään ja on päivänselvää, että ilmastomuutos on huijausta.

  Ilmastohuijaus on useiden satojen miljardien eurojen bisnes ja osana sitä tarkoitus on täyttää euroopan maat sadoilla miljoonilla nuorilla muslimiehillä, jotka tulevat ”ilmastomuutoksen” takia turvapaikanhakijoina. Suomeen on arvioitu tulevan 62 miljoonaa turvapaikanhakijaa ja pakolaista 2050 vuoteen mennessä.

  Teollisuusmaiden asukkailta on tarkoitus kerätä vuosittain 200 miljardia dollaria Vihreään ilmastorahastoon. Summalla on tarkoitus taistella väitettyä katastrofaalista ihmisperäistä maapallon lämpiämistä (CAGW) vastaan. Suomen osuus maksuista on vuosittain noin 80 miljoonaa. Mutta menevätkö rahamme hukkaan? Torjummeko olematonta uhkaa keinoilla jotka eivät toimi? Hiilidioksidin syyllistäminen maksaa suomalaisille mm. tuulivoimatukina noin 400 miljoonaa euroa, puhumattakaan muista välillisistä kuluista. Otsikkokuvassa on Saksan Volkachin torilta löytämäni sääasema, jonka kerrotaan olevan peräisin viikinkien meteorologisen laitoksen protopajasta. Uskoo ken tahtoo, mutta ainakin se on varmatoiminen. Katso videot.

  Ennakoiko heinäkuun lopun helleaalto maapallon kärventymistä ihmisperäisen (CAGW) hiilidioksidin (CO2) takia? Ei tietenkään – aiheesta lisää oheisessa videossa. Tämä on 2. osa Ilmastohuijaus-sarjassa, jossa pyrin selvittämään mistä ilmastonmuutoksessa ja sen varjolla tehtävässä huijauksessa on kysymys.

  Ihmisperäisen hiilidioksidin (CO2) väitetään syöksevän maapallon katastrofaaliseen lämpiämiseen (CAGW). Onko hiilidioksidi syyllinen, mistä on kysymys?

  https://suomimedia.wordpress.com/2018/08/23/ilmastohuijaus/

  Yleisiä harhaluuloja

  Ilmastonmuutoksesta esiintyy lukuisia virheellisiä käsityksiä, joita tietyt ympäristötahot tarkoituksellisesti levittävät saadakseen kannatusta poliittisille ratkaisuilleen. Asiallinen keskustelu ilmastonmuutoksesta kuitenkin vaatii, että asioista puhutaan rehellisesti ja vääristelemättä. Siksi on tärkeää valaista harhakäsityksiä. Tässä osiossa on käsitelty seuraavat harhaluulot:

  ”Ilmastonmuutos on ihmisen aiheuttamaa.”
  ”Hiilidioksidi aiheuttaa ilmaston lämpenemistä.”
  ”Luonnon tila huonontuu koko ajan.”
  ”Ilmastonmuutoksen seuraukset ovat yksinomaan haitallisia.”
  ”Nykyään eletään maapallon historian lämpimintä aikaa.”
  ”Valtaosa tiedemiehistä uskoo ihmisen aiheuttamaan ilmastonmuutokseen.”
  ”Ilmastonmuutos pysäyttää Golfvirran ja Suomeen tulee jääkausi.”
  ”Ilmastonmuutos tuo Suomeen trooppisia tauteja kuten malarian.”
  ”Ainakin merenpinnat nousevat ja rannikkokaupungit hukkuvat!”

  Osallistu tämän sivun keskusteluketjuun!
  ”Ilmastonmuutos on ihmisen aiheuttamaa.”

  Ei pidä paikkaansa, vaan muutos on ilmaston luonnollinen olotila. Tämä väite perustuu itse asiassa siihen, että hiilidioksidi on kasvihuonekaasu, ja jos mikään muu ei muutu, ihmisen aiheuttama hiilidioksidimäärän lisääntyminen ilmakehässä aiheuttaa maailmanlaajuisesti keskilämpötilojen nousua.

  Ilmasto on kuitenkin huomattavasti tätä monimutkaisempi järjestelmä, jonka lukuisat muuttujat elävät koko ajan. Lisäksi hiilidioksidimäärän kasvu on historiallisesti seurannut lämpötilan nousua 500-800 vuoden viiveellä eikä päinvastoin, joten ainakaan menneisyydessä hiilidioksidi ei ole toiminut pääasiallisena ilmaston muuttajana.

  On myös hyvä huomata, että yli 95% maailman hiilidioksidipäästöistä syntyy ilman ihmisen vaikutusta, nimittäin vapautumalla luonnosta ja meristä, mistä pääosin johtuukin tuo lämpötilojen nousua viiveellä seuraava hiilidioksidimäärän nousu.

  Hiilidioksidin aiheuttamaa kasvihuoneilmiötä kuvaavat tietokonemallit, jotka ovat keskeinen osa argumenttia, ovat myöskin varsin puutteellisia. Ne eivät esimerkiksi luotettavasti ole kyenneet ”ennustamaan” menneitä lämpötiloja. Lisäksi niiden mukaan lämpenemisen pitäisi olla voimakkaampaa ylempänä ilmakehässä, eivätkä satelliittimittaukset tue tätäkään väitettä.

  Lisätietoja:

  Ilmastoasiaa suomeksi
  ’Global Warming is Lies’ claims Documentary

  « Palaa sivun alkuun

  ”Hiilidioksidi aiheuttaa ilmaston lämpenemistä.”

  Jos mikään muu ei muutu, niin kyllä. Hiilidioksidi sekä sitoo itseensä (eli ilmakehään) lämpöä että sirottaa osan maasta tulevasta lämpösäteilystä takaisin maahan. Jos ilmakehä ja muut ilmastoon vaikuttavat tekijät olisivat muuten täysin muuttumattomia, lämpötila muuttuisi silloinkin vain logaritmisesti hiilidioksidipitoisuuden mukaan.

  Ilmasto on kuitenkin erittäin monimutkainen järjestelmä, eikä edes suljettu sellainen, joten yhden muuttujan perusteella ei voida sanoa vielä mitään. Vaikka korrelaatio (samansuuntaiset muutokset yhtä aikaa) ei tarkoitakaan kausaliteettia (syy-seuraus-suhdetta), niin esimerkiksi auringon aktiivisuus korreloi selvästi voimakkaammin maailman lämpötilojen kanssa kuin hiilidioksidin määrä ilmakehässä.

  Ihmisen tuottama hiilidioksidi voi siis hieman vaikuttaa ilmastonmuutokseen, mutta se ei sitä yksin aiheuta. Historiallisen aineiston mukaan maapallolla on myös usein vallinnut tilanne, jossa lämpötilat ovat olleet nykyistä korkeampia, vaikka hiilidioksidipitoisuus on ollut alempi, ja päinvastoin.

  Lisätietoja:

  Global Warming: A Closer Look at the Numbers

  « Palaa sivun alkuun

  ”Luonnon tila huonontuu koko ajan.”

  Itse asiassa, luonnon tila on enimmäkseen jatkuvasti parempaan päin. Yhteiskuntien vaurastumisen ja luonnonsuojelun välillä on havaittu selvä yhteys, eli käytännössä paremmin toimeentulevilla ihmisillä on enemmän mahdollisuuksia panostaa ympäristöystävällisiin valintoihin sekä toimintaan. Kääntäen köyhimmissä yhteiskunnissa ihmisten ajasta ja resursseista suurin osa kuluu elannon hankkimiseen, jolloin ympäristöstä ei edes ehditä ja kyetä huolehtimaan niin hyvin, vaikka haluja olisikin.

  Vauraus ja ympäristöasia kulkevat käsi kädessä myös toisella tapaa. On nimittäin ilmeistä, että mitä paremmin luonto voi, sen tuottavampi se voi olla. Esimerkiksi täällä Suomessa metsät ovat tavalla tai toisella aina olleet tärkeä tulonlähde. Siksi luonnolle onkin ollut vain hyväksi, kun on huomattu, että mitä paremmin metsistä huolehditaan, sen paremmin ne voivat myös tuottaa. Tästä yhtenä hyvänä mittarina käynee se, että kun vuonna 1990 Suomen metsät pystyivät sitomaan vain 21,4 miljoonaa tonnia hiilidioksidia, on metsien hoito ja kasvu johtanut siihen, että vuonna 2005 metsät sitoivat jo 31 miljoonaa tonnia hiilidioksidia.

  Lisätietoja:

  METLA:n Metsäntutkimus-lehti, 2/2007

  « Palaa sivun alkuun

  ”Ilmastonmuutoksen seuraukset ovat yksinomaan haitallisia.”

  Katastrofiskenaariot tunnetaan hyvin. Ne myös unohdetaan nopeasti niiden osoittauduttua vääriksi. Esimerkiksi vuoden 2005 Katrina-hurrikaanin jälkimainingeissa kaikki äärimmäiset sääilmiöt on laitettu ilmastonmuutoksen piikkiin. Voimistuvan ilmastonmuutoksen väitettiin aiheuttavan kaikkien aikojen pahimman hurrikaanikauden vuonna 2006. Toisin kävi, kausi oli hiljaisimmasta päästä. Sama ennuste tehtiin tälle vuodelle. Toistaiseksi on kuitenkin ollut selvästi vuotta 2005 vaisumpaa.

  Positiivisista seurauksista ei kuitenkaan puhuta mitään. Vaikka kuumuuden aiheuttamia kuolemia uutisoidaan näkyvästi, unohdetaan, että kylmyys on huomattavasti pahempi tappaja, ja lauhtuneiden talvien myötä kylmyyskuolemat ovat vähentyneet. Afrikan (ja muun maailman) aavikoiden laajenemisella on peloteltu 1970-luvulta lähtien näihin päiviin asti, vaikka ainakin 1980-luvulta lähtien aavikot ovat alkaneet jopa kutistua. Monin paikoin esimerkiksi Saharassa ja Sahelissa on nyt puita ja pensaita siellä missä vielä pari kymmentä vuotta sitten oli hiekkadyynejä.

  Lisätietoja:

  Greening of the Earth (Observations – Africa) – Summary

  « Palaa sivun alkuun

  ”Nykyään eletään maapallon historian lämpimintä aikaa.”

  Maapallolla on usein ollut yhtä lämmintä kuin nykyisin ja jopa lämpimämpää, myös verrattain lähihistoriassa. Esimerkiksi nk. keskiajan lämpimällä jaksolla viime vuosituhannen alussa keskilämpötilat olivat vähintäänkin nykyisellä tasolla — joidenkin tutkimusten mukaan ainakin pohjoisella pallonpuoliskolla 0,5-1,0 astetta nykyistä korkeampia — satojen vuosien ajan.

  Tämä jakso olikin yksi ihmiskunnan historian kulta-ajoista, kun muunmuassa Keski-Euroopassa lämmön tuoman vaurauden turvin rakennettiin valtavia katedraaleja ja viikingit asuttivat ja viljelivät tuolloin vehreää Grönlantia. Olet varmaan joskus ihmetellytkin, miksi kartalla yhdeltä suurelta jäätiköltä näyttävää aluetta kutsutaan Vihreäksi maaksi. Juuri siksi. Grönlannin keskilämpötilat keskiajan lämpimällä jaksolla saattoivat olla jopa useita asteita nykyistä korkeammat.

  Ihmistä ilmaston lämpenemisestä syyttävien tahojen näkee usein väittävän historiallisia lämpimämpiä jaksoja paikalliseksi vaihteluksi ja kulloistakin globaalia keskilämpötilaa silti nykyistä alemmaksi. Näissä väitteissä onkin selvä trendi: aina kun osoitetaan jossain päin maailmaa olleen menneisyydessä nykyistä kylmempää, tämä nähdään todisteena globaalista lämpenemisestä, mutta jokainen havainto menneistä korkeammista lämpötiloista mitätöidään paikallisena vaihteluna. Silti jokainen tutkimus menneistä lämpötiloista koskee nimenomaan alueellisia lämpötiloja, esimerkiksi tietyn alueen puiden vuosirenkaista tehdyt päätelmät.

  Lisätietoja:

  Climate Audit – Medieval (Warm Period) category
  Climate chaos? Don’t believe it

  « Palaa sivun alkuun

  ”Valtaosa tiedemiehistä uskoo ihmisen aiheuttamaan ilmastonmuutokseen.”

  Kaikkialta maailmasta — Suomestakin — löytyy tiedemiehiä, jotka kyseenalaistavat ihmisen osuuden ilmastonmuutokseen. Toiset tiedemiehet eivät välttämättä ota siihen kantaa, mutta löytävät puolestaan paljon kritisoitavaa virallisen ilmastonmuutostutkimuksen tutkimusmenetelmistä ja -aineistoista. Kriitikkoja ja skeptikkoja on jopa YK:n ilmastopaneeliin (IPCC) osallistuneissa tiedemiehissä.

  Ainoastaan he, joiden mielestä ilmastonmuutos on ihmisen aiheuttamaa, väittävät että tiedeyhteisö on heidän kanssaan samaa mieltä ja että asiasta vallitsee tieteellinen konsensus. Tämän tarkoituksena on pyrkiä lopettamaan asiallinen keskustelu ja kritiikki, sekä tietenkin vaikuttamaan äänestäjiin. Konsensus on kuitenkin tieteelle tuntematon käsite, sillä tiede ei pyri siihen, että kaikki tiedemiehet olisivat samaa mieltä jostain asiasta, vaan ainoastaan luomaan teorioita, jotka parhaiten selittävät maailmaa ja joita ei voida sen hetkisen tiedon valossa todistaa vääriksi, mutta jotka kuitenkin on mahdollista todistaa vääriksi riittävien todisteiden ilmaantuessa. Sen sijaan konsensus on poliittinen käsite, kuten myös tässä tapauksessa.

  Lisätietoja:

  ”They call this a consensus?”
  ”Open Kyoto to debate”

  « Palaa sivun alkuun

  ”Ilmastonmuutos pysäyttää Golfvirran ja Suomeen tulee jääkausi.”

  Ilmastomallien mukaan Golfvirta hidastuisi tai pysähtyisi, jos Grönlannin ja/tai Pohjoisnavan jää sulaisi ja toisi nopeasti paljon makeaa vettä meriveteen. Kuitenkaan kumpikaan alue ei kauttaaltaan osoita sulamisen merkkejä. Näillä alueilla luonnollisen vaihtelun mukaisesti jää paikoitellen sulaa tai vetäytyy ja toisin paikoin kasvaa. Lisäksi ainakin Grönlannin jääkerroksen on todettu hitaasti paksunevan. Golfvirran pysähtymisestä ei siis ole todisteita.

  « Palaa sivun alkuun

  ”Ilmastonmuutos tuo Suomeen trooppisia tauteja kuten malarian.”

  Malarialoisen leviäminen, kuten monen muunkaan ”trooppisen” taudinaiheuttajan, ei riipu lämpötilasta vaan hygieniasta ja viime kädessä köyhyydestä. Suomessakin on vielä toiseen maailmansotaan asti kärsitty malariasta, ja Eurooppa julistettiin malariavapaaksi vasta 1970-luvulla. Arkangelin satamakaupungissa Neuvostoliiton Jäämerellä 1920-30-luvuilla oli vakavia malariaepidemioita. Nämä paikat ovat pohjoisessa ja tuolloin oli nykyistä kylmempää, joten on aika selvää, että jos Suomessa joskus kohdataan malariaa uudelleen, se ei johdu ainakaan ilmaston lämpenemisestä.

  Itse asiassa monet taudit pärjäävät trooppisissa olosuhteissa juuri siksi, että niille alueille on keskittynyt valtaosa maailman köyhästä väestöstä, joilla ei ole varaa eikä mahdollisuuksia kunnolliseen hygieniaan, eikä tehokkaita torjunta-aineitakaan saa kansainvälisen yhteisön painostuksen vuoksi käyttää. Siksi välillisesti tuomitsemmekin lukuisia kehitysmaiden asukkaita varmaan kuolemaan kulkutauteihin ynnä muihin syihin, jos ilmastonmuutoksen varjolla estämme heitä kehittämästä talouttaan ja sitä kautta mahdollisuuksia puhtaaseen elinympäristöön.

  Lisätietoja:

  Prof. Paul Reiter: THE IPCC AND TECHNICAL INFORMATION. EXAMPLE: IMPACTS ON HUMAN HEALTH

  « Palaa sivun alkuun

  ”Ainakin merenpinnat nousevat ja rannikkokaupungit hukkuvat!”

  Vain Al Goren mielestä. Edes YK:n ilmastopaneelin tieteellinen osuus ei usko merenpinnan nousun nopeutumiseen. (Viimeisimmän raportin poliitikoille [ja toimittajille] tarkoitettu tiivistelmäosuus puhuu hieman eri kieltä, mutta se onkin poliittinen dokumentti eikä tieteellinen.) Historiallisesti merenpinta on noussut hitaasti mutta varmasti jo useita tuhansia vuosia. Saman trendin jatkuessa useiden satojen vuosienkin ajan puhutaan edelleen vain senttien noususta. ”Melkein USA:n presidentin” väitteet useiden metrien noususta tällä vuosisadalla ovat niin tuulesta temmattuja kuin olla voi.

  Merenpinta voisi nousta metritolkulla ainoastaan jos Grönlannin tai Etelänapamantereen maanpäälliset valtavat jäätiköt sulaisivat. Pohjoisnavan jääthän ovat kokonaisuudessaan meressä, jolloin niiden sulaminen ei nostaisi merenpintaa. Grönlannin jäätiköt eivät kuitenkaan ole sulaneet kokonaan, vaikka Grönlannin keskilämpötila on historiassa ollut jopa viisi astetta nykyistä korkeampi. Myöskään valtaosa Etelänapamantereesta ei osoita sulamisen merkkejä.

  Lue lisää aiheesta:

  Oldest DNA ever recovered shows warmer planet
  Researchers: Antarctica Ice Sheet Stable
  Antarctic Research Centre

  https://ilmastofoorumi.fi/ilmastonmuutos/yleisia-harhaluuloja/

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.